Mátová rajská omáčka k cuketovým rolkám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátová rajská omáčka k cuketovým rolkám
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25897 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
10 g | Bazalka |
60 g | Cibule |
1000 g | Cuketa |
10 g | Cukr krupice |
30 g | Máta |
20 ml | Ocet vinný |
20 ml | Olej olivový |
60 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
5 g | Šalvěj čerstvá |
10 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Feta |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g | Sýr smetanový 65% |
130 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Máta, Ocet vinný, Oříšky piniové, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Feta, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Sýr smetanový 65%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mátová rajská omáčka k cuketovým rolkám postup přípravy receptu:
1 | Cukety omyjeme, každou po délce rozkrájíme na osm tenkých plátků. Krajové části nakrájíme na velmi jemné kostičky. Plátky cukety rychle opečeme po obou stranách na oleji. Ochutíme solí a pepřem. Piniová jádra opražíme na suché pánvi. Dvě třetiny nasekáme nahrubo, smícháme s bylinkami, šalotkou, česnekem, sýrem a strouhankou a vytvoříme roztíratelnou hmotu. Okořeníme. Položíme na sebe vždy plátek zelené a žluté cukety, potřeme je náplní, svineme a ovážeme kuchyňskou nití. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Na 3 lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mátu a vývar a necháme vařit 10 minut. Potom protlačíme sítem. Přidáme kostičky cukety, rajčata a zbývající piniová jádra a povaříme. Osolíme, opepříme a ochutíme cukrem a octovou esencí. Rolky v omáčce prohříváme 5 minut a podáváme posypané šalvějí. |