Kyperský sýrový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyperský sýrový koláč
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25898 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej olivový |
80 g | Petržel - nať |
200 g | Sýr balkánský |
200 g | Sýr Čedar |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 102,4mg |
Draslík | 231,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sýr balkánský, Sýr Čedar, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Olej olivový, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyperský sýrový koláč postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme všechny sýry nastrouhané nebo nadrolené. Přidáme olej, posekanou petrželku, žloutky, mouku, prášek do pečiva a mléko. Důkladně vše aspoň minutu promícháme. Nakonec jemně vmícháme vyšlehané bílky. Vzniklé těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 90 minut. |