Zelená pepřová omáčka s grilovanou kukuřici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená pepřová omáčka s grilovanou kukuřici
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25899 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
5 g | Cukr krupice |
100 ml | Dolin - Vermouth |
600 g | Kukuřice |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Nakládaný zelený pepř |
10 ml | Olej olivový |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 99,4mg |
Vláknina | 52,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kukuřice, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená pepřová omáčka s grilovanou kukuřici postup přípravy receptu:
1 | Z čerstvých kukuřičných klasů odstraníme listy. Klasy vaříme v dostatečném množství vody 30 minut, poté je necháme důkladně okapat. Smícháme máslo s olejem, kukuřici potřeme ze všech stran a grilujeme. Na omáčku smícháme šalotku, česnek s vermutem a rozdrceným pepřem (čerstvý nebo naložený), povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a cukrem. |