Recept

Zapečené těstoviny s krevetami a lososem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25900
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 ml Bešamel
1 ks Bobkový list
1 plátek Cibule
280 g Krevety tygří - loupané
200 g Losos uzený
70 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
6 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Spaghettini

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 737kJ
21% Sacharidy 76 g
34% Tuky 26 g
32% Sodík 646 mg
75% Bílkoviny 42 g

Zapečené těstoviny s krevetami a lososem postup přípravy receptu:

1

Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

2

V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme okapat, vrátíme zpět do hrnce a promícháme se čtyřmi lžícemi másla.

3

Vymažeme máslem velkou zapékací mísu a vsypeme do ní polovinu uvařených špaget. Poklademe je částí pokrájeného lososa a částí krevet, které jsme očistili, uvařili a nakrájeli na kousky. Na tuto vrstvu vlijeme polovinu bešamelu a posypeme polovinou ustrouhaného parmezánu. Poskládáme stejnou druhou vrstvu. Na závěr poklademe bešamel posypaný sýrem a zbylým máslem.

4

Špagety pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba patnáct minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept