Řecký zelený salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký zelený salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25902 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Hořčice |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Salát ledový |
4 g | Sůl |
10 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 314,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Okurka salátová, Paprika zelená, Salát ledový, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký zelený salát postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky, okurky a ledový salát nakrájíme na proužky, vložíme do hlubší mísy. Přidáme na kousky nakrájené žampiony, olej a citronovou šťávu, důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Mezitím smícháme kečup s hořčicí, solí a pepřem. Vzniklou omáčkou zalijeme vychlazený salát a podáváme s pečivem. |
Poznámka
20 minut odležení v chladničce