Zapečené těstoviny s žampiony a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny s žampiony a tuňákem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25904 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
150 g | Špagety, Makarony |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
25 g | Sýr Čedar |
200 g | Tuňák v oleji |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 50,2mg |
Draslík | 736,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Oregano sušené, Paprika červená, Rajčata, Špagety, Makarony, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Tuňák v oleji, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny s žampiony a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme, propláchneme studenou vodou, necháme je řádně okapat. |
2 | Menší zapékací mísu vytřeme kouskem másla. |
3 | Připravíme omáčku. V kastrole ze dvou lžic másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou po částech ředíme mlékem a dobře mícháme metlou. Vaříme na mírném plameni, dokud omáčka není hustá a hladká. |
4 | Na pánvi na oleji restujeme utřený česnek se žampiony nakrájenými na plátky a papriku, kterou jsme nakrájeli na proužky, dokud nejsou žampiony měkké. Poté přidáme na kousky rozebraného tuňáka, sušené oregano, pepř, sůl, dobře prohřejeme. |
5 | Na dno zapékací mísy vsypeme polovinu makarónů, na ně poklademe tuňákovou směs a vsypeme zbylé makaróny. Makaróny přelijeme připravenou omáčkou, vše poklademe tenkými plátky rajčat, posypeme ustrouhaným sýrem a bílou strouhankou. |
6 | Makaróny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme. |