Botičky z lilků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Botičky z lilků
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 25906 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Lilek |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 94,6mg |
Draslík | 158,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 98,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Botičky z lilků postup přípravy receptu:
1 | Lilky očistíme, pokrájíme na slabé plátky po delší straně a jemně obalíme v hladké mouce. Osmahneme na rozpáleném oleji. |
2 | Do mísy dáme strouhaný sýr, 1 vejce, mouku, pepř, dokonale promícháme. Vzniklou směs klademe na jednotlivé plátky lilku, smotáme do ruličky a spíchneme párátkem. Když máme všechny ruličky hotové, ušleháme zbylá vejce se solí, v nich smáčíme lilkové rolky, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. |