Recept

Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25907
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 ml Bešamel
2 ks Fenykl sladký - hlíza
180 g Houby čerstvé
180 g Krab
180 g Krevety tygří - loupané
7 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
2 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Conchiglie
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 204kJ
12% Sacharidy 44 g
40% Tuky 30 g
29% Sodík 584 mg
46% Bílkoviny 26 g

Těstoviny zapečené s mořskými plody a houbovou směsí s fenyklem postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, vrátíme je do hrnce, promícháme s dvěma lžícemi másla a přikryté necháme v teple.

2

Šest malých zapékacích misek vymažeme máslem.

3

Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

4

V silnostěnné hlubší pánvi na čtyřech lžících másla restujeme na středním plameni plátky fenyklu. Po pěti minutách vsypeme na plátky pokrájené houby, dvě minuty restujeme a poté přidáme vařené vyloupané krevety a vařené krabí maso. Směs zahříváme zhruba minutu a poté odstavíme.

5

Do připraveného bešamelu vmícháme cayenský pepř, odstavené krabí maso s krevetami a těstoviny. Směs rovnoměrně rozdělíme do zapékacích misek, posypeme ustrouhaný parmezán, poklademe plátky rajčat a potřeme olejem.

6

V troubě předehřáté na 180 °C pečeme těstoviny zhruba dvacet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept