Slaninová omáčka k vejcím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninová omáčka k vejcím
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25908 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 g | Cukr krupice |
10 g | Kopr čerstvý |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
20 ml | Ocet vinný |
30 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
125 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 568,1mg |
Draslík | 997,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 95,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Pažitka, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninová omáčka k vejcím postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na velmi jemno a na mírném plameni necháme vyškvařit. Vmícháme šalotky, přidáme česnek. Všechno rychle osmažíme. Přidáme máslo, vmícháme mouku, zalijeme vývarem a smetanou. Dobře rozmícháme a necháme 10 minut mírně vařit. Potom přidáme octovou esenci. |
2 | Bylinky omyjeme, osušíme a jemně nasekáme, pažitku nakrájíme na kroužky. Poté je přidáme do omáčky, kterou dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a cukrem. |
3 | Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a necháme 5 minut proležet v omáčce. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.