Jednoduchý recept

Slaninová omáčka k vejcím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25908
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
20 g Cukr krupice
10 g Kopr čerstvý
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
20 ml Ocet vinný
30 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
4 ks Šalotka
125 g Slanina vepřová
250 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
8 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 466kJ
16% Sacharidy 56 g
75% Tuky 56 g
61% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Slaninová omáčka k vejcím postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na velmi jemno a na mírném plameni necháme vyškvařit. Vmícháme šalotky, přidáme česnek. Všechno rychle osmažíme. Přidáme máslo, vmícháme mouku, zalijeme vývarem a smetanou. Dobře rozmícháme a necháme 10 minut mírně vařit. Potom přidáme octovou esenci.

2

Bylinky omyjeme, osušíme a jemně nasekáme, pažitku nakrájíme na kroužky. Poté je přidáme do omáčky, kterou dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a cukrem.

3

Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a necháme 5 minut proležet v omáčce.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept