Olivová omáčka s brady k vejcím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivová omáčka s brady k vejcím
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25910 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
20 ml | Ocet vinný |
8 ks | Olivy černé |
8 ks | Olivy zelené |
40 g | Papriková pasta sladká |
5 g | Pepř cayenský |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata |
50 ml | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 553,3mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olivy černé, Olivy zelené, Papriková pasta sladká, Protlak rajčatový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivová omáčka s brady k vejcím postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličko, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a vyjmeme z nich semínka. Vnitřek rajčat a cibuli rozmixujeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Cibulové pyré smícháme s nakrájenými rajčaty, rajským a paprikovým protlakem, hořčicí a octem. Jemně nakrájíme olivy. Spolu s brandy a bílým vínem je přidáme k rajčatové směsi, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a kayenským pepřem. Vejce vložíme do omáčky a necháme v chladničce nejméně 3 hodiny uležet. |
2 | Podáváme s čerstvou bílou vekou a mísou čerstvého salátu. |