Recept

Lazaně s bylinkami a bešamelovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 25913

Ingredience

300 ml Bešamel
1 ks Bobkový list
0,5 ks Cibule
4 ks Cuketa
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
220 g Mozzarella
1 špetka Muškátový květ
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
620 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
180 g Těstoviny Lasagne
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 701kJ
16% Sacharidy 58 g
49% Tuky 37 g
57% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Lazaně s bylinkami a bešamelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml bešamelu, bobkový list, plátek cibule, špetku muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

2

Připravíme si zapékací mísu a vytřeme ji olivovým olejem.

3

Na grilovací pánvi rozpálíme olej, opékáme na něm plátky lilku zhruba osm minut. Lilek necháme na ubrouscích usušit.

4

Na další pánvi na másle restujeme drobně posekaný česnek, usekanou petrželovou nať, čerstvou majoránku a plátky cuket. Za stálého míchání smažíme asi pět minut. Usmažené plátky cuket usušíme na ubrouscích.

5

Do zapékací mísy dáváme po vrstvách cukety, lilky, nastrouhanou mozarellu, rajčata a plátky lazaní. Můžeme dochutit solí a pepřem. Poslední vrstvou budou plátky lazaní. Vše polijeme bešamelovou omáčkou, posypeme ustrouhaným parmezánem.

6

Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba čtyřicet minut, až sýr zezlátne. Hned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept