Recept

Zapečené taštičky plněné zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25914
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
3 ks Cuketa
2 ks Lilek
1 kávová lžička Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
85 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
16% Sacharidy 59 g
22% Tuky 17 g
30% Sodík 597 mg
38% Bílkoviny 21 g

Zapečené taštičky plněné zeleninou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme těsto na taštičky. Do hnětače vsypeme prosátou mouku se solí, přidáme rozšlehané vejce s jednou lžící olivového oleje. Hněteme, dokud se těsto nespojí. Poté je do hladka vypracujeme na pomoučeném vále. Pod utěrkou necháme těsto půl hodiny odpočinout.

2

Připravíme zapékací mísu, kterou vymažeme máslem.

3

V hluboké pánvi na 125 ml olivového oleje restujeme na malém plameni pokrájenou cibuli a česnek. Po pěti minutách přidáme na kousky nakrájené lilky, cukety, papriky, které jsme zbavili semen, posekané listy bazalky, oloupaná, semen zbavená a na kostky nakrájená masitá rajčata a pyré ze sušených rajčat. Směs opepříme, osolíme a pod pokličkou pomalu dusíme asi dvacet minut.

4

Z odpočinutého těsta vyválíme placku a vykrajujeme kolečka o průměru sedm centimetrů. Na polovinu kolečka dáme lžičkou zeleninovou náplň, celý obvod kolečka navlhčíme, aby se při spojení těsto nerozvíralo. Kolečko přehneme na polovinu, kraje dobře přitiskneme, vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi čtyři minuty. Uvařené taštičky necháme řádně okapat a naskládáme do připravené zapékací mísy. Taštičky posypeme ustrouhaným parmezánem a v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Hned podáváme s listovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept