Pasta primavera - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasta primavera
Pasta primavera
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25917 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
100 g | Cibulka jarní |
10 g | Cukr krupice |
100 g | Hrášek |
30 g | Kerblík |
100 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 765,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hrášek, Kerblík, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasta primavera postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a nudle uvaříme al dente. Jarní cibulky očistíme, světlou část nakrájíme nadrobno, zelené části pokrájíme na kroužky a zatím odložíme stranou. Oloupeme mrkev a chřest, nakrájíme na plátky, případně na malé kousky. Rozmrazíme hrášek. Zeleninu zalijeme osolenou vodou, přidáme špetku cukru a pepře a uvaříme tak, aby křupala. Rozpustíme máslo, necháme je lehce ztmavnout a poté osolíme a opepříme. Vmícháme zeleninu a zelenou část cibulky, okořeníme solí a pepřem. Nudle scedíme, vložíme do předehřáté mísy a promícháme s máslovou zeleninou a kerblíkem. Posypeme strouhaným sýrem. |