Houbová omáčka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová omáčka s těstovinami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25918 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
30 g | Jíška instantní |
250 ml | Mléko polotučné |
3 g | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 34,8mg |
Draslík | 391,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Muškátový oříšek, Salát ledový, Sůl, Sýr Gouda 45%, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbová omáčka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu. Očistíme salát, rozpůlíme jej a rozkrájíme na úzké proužky. Několik kousků odložíme stranou. Na plátky pokrájíme žampiony. Houby podusíme minutu v horkém oleji, přidáme nakrájený salát, mléko a stejné množství vody. Vmícháme instantní jíšku a přivedeme ji k varu. Stáhneme z ohně a přidáme jemně nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a ochutíme a muškátovým oříškem, vmícháme bazalku. |
2 | Slijeme těstoviny, promícháme s omáčkou a posypeme čerstvými proužky salátu. |