Rajská omáčka ke špagetám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka ke špagetám
Rajská omáčka ke špagetám
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25919 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Bobkový list |
20 g | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kg | Rajčata |
400 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
125 g | Sýr Parmezán |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 33,3mg |
Draslík | 892,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Česnek, Cibule, Med včelí, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka ke špagetám postup přípravy receptu:
1 | Uvedeme do varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme, vložíme do ní špagety a uvaříme je al dente. |
2 | V horkém oleji osmažíme cibuli a česnek. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopky, rozčtvrtíme je a spolu s rajčatovým protlakem a bobkovým listem přidáme k cibuli. Zakryjeme pokličkou, vaříme 5 minut. Během této doby několikrát promícháme. Vidličkou vylovíme rajčatové slupky. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud není krémová. Ochutíme solí, pepřem, medem, balzamikovým octem a nasekanými bylinkami. |
3 | Špagety slijeme, promícháme s máslem, přelijeme omáčkou. Na talíři posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem. |