Jednoduchý recept

Veronská omáčka se Spaghettini

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25920
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Bazalka
2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
5 g Citronová kůra
125 ml Dolin - Vermouth
3 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
20 g Rozmarýn čerstvý
200 g Šalotka
250 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
400 g Těstoviny Spaghettini
10 g Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 842kJ
25% Sacharidy 89 g
27% Tuky 21 g
27% Sodík 545 mg
40% Bílkoviny 23 g

Veronská omáčka se Spaghettini postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme dle návodu.

2

Na 2 lžících horkého oleje osmažíme šalotky a česnek. Přidáme vermut, víno, bobkové listy, citronovou kůru, tymián a rozmarýn. Nezakryté vyvaříme téměř na 100 ml a propasírujeme přes cedník.

3

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Do vývaru přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Vmícháme rajčata, osolíme a opepříme.

4

Uvařené těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou a podáváme posypané sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept