Veronská omáčka se Spaghettini - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veronská omáčka se Spaghettini
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25920 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
5 g | Citronová kůra |
125 ml | Dolin - Vermouth |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Šalotka |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
75 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
400 g | Těstoviny Spaghettini |
10 g | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 418,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Citronová kůra, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Veronská omáčka se Spaghettini postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu. |
2 | Na 2 lžících horkého oleje osmažíme šalotky a česnek. Přidáme vermut, víno, bobkové listy, citronovou kůru, tymián a rozmarýn. Nezakryté vyvaříme téměř na 100 ml a propasírujeme přes cedník. |
3 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Do vývaru přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Vmícháme rajčata, osolíme a opepříme. |
4 | Uvařené těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou a podáváme posypané sýrem. |