Jednoduchý recept

Lilková omáčka s Linguine

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25921
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
500 g Lilek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
10 g Máta
60 ml Olej olivový
30 g Paprika žlutá
400 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 ml Rajčatová šťáva
5 g Sůl
150 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Linguine

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 365kJ
26% Sacharidy 93 g
50% Tuky 38 g
55% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Lilková omáčka s Linguine postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme dle návodu.

2

Na velmi drobné kostičky pokrájíme lilky. Posypeme trochu solí, pokapeme 2 lžícemi oleje. Jarní cibulky, česnek, chilli papričku a žlutou papriku nakrájíme najemno a krátce na oleji zeleninu osmažíme s rajským protlakem. Přidáme lilek, rajskou šťávu, rajčata a bobkové listy, vše rozvaříme na krémovou omáčku. Mátové lístky nakrájíme na proužky.

3

Slijeme těstoviny, promícháme je s máslem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a mátou a nalijeme ji na těstoviny.

4

Pokrm sypeme strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept