Recept

Petrželková omáčka se sýrem feta a s penne

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25926
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
5 g Citronová kůra
2 ks Klobása Chorizo
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Oříšky piniové
30 g Petržel - nať
250 g Rajčata
100 g Šalotka
5 g Sůl
150 g Sýr Feta
400 g Těstoviny Penne
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 928kJ
24% Sacharidy 85 g
43% Tuky 32 g
34% Sodík 685 mg
35% Bílkoviny 20 g

Petrželková omáčka se sýrem feta a s penne postup přípravy receptu:

1

Uvedeme do varu dostatečné množství vody a důkladně osolíme. Těstoviny uvaříme al dente. Piniová jádra nasucho opražíme. Rozdrobíme sýr, přidáme zakysanou smetanu a umícháme hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, citronovou kůru a chilli papričku. Těstoviny slijeme a vodu zachytíme. Sýrový krém rozmícháme s trochou vody z těstovin. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopku a rozpůlíme je. Cibuli nakrájíme na úzké proužky. Z hrubě mleté klobásy vytlačíme menší kousky a vytvarujeme kuličky, které 3 minuty opékáme v horkém oleji. Přidáme cibuli a rajčata a 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem. Horké těstoviny promícháme s máslem a masovo-zeleninovou směsí. Přelijeme horkou sýrovou omáčkou a posypeme piniovými jádry a lístky tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept