Recept

Omáčka z lišek s Tagliatelle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25927

Ingredience

500 g Chřest zelený
400 g Lišky čerstvé
60 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Smetana 12% (konzumní)
125 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
250 g Těstoviny Tagliatelle
30 g Šalotka
80 g Šunka uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 925kJ
17% Sacharidy 61 g
52% Tuky 39 g
52% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Omáčka z lišek s Tagliatelle postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce, podélně rozkrojíme a na mírném plameni vaříme v osolené vodě 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, přidáme 20 g másla a uchováme v teple v kastrolu na sporáku. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Šunku nakrájíme na proužky. Lišky očistíme a omyjeme, šalotku nakrájíme nadrobno, otrháme lístky tymiánu a všechno společně dusíme na zbývajícím másle 5-8 minut. Přilijeme smetanu. Nudle slijeme, necháme okapat a společně s chřestem přidáme k houbové směsi. Ozdobíme šunkou, pokapeme olivovým olejem, podle chuti osolíme a opepříme a posypeme strouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept