Recept

Omáčka Amatriciana s Bucatiny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25928
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
230 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
200 g Slanina vepřová
5 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Bucatini
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 809 kcal
Kilojoule 3 384kJ
24% Sacharidy 85 g
49% Tuky 37 g
68% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Omáčka Amatriciana s Bucatiny postup přípravy receptu:

1

Cibule rozpůlíme a nakrájíme na proužky, česnek jemně nasekáme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Z rajčat vykrojíme stonky a ponoříme je do vařící vody. Vybereme je odpěňovačkou, ochladíme studenou vodou a oloupeme.

2

Oloupaná rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme rovněž na proužky. Cibuli a slaninu opečeme na olivovém oleji a přidáme konzervovaná rajčata. Mírně vaříme asi 15 minut, potom přidáme proužky čerstvých rajčat, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Slijeme a trochu vody si ponecháme. Těstoviny promícháme s cibulovou omáčkou, přidáme několik lžic vody, ve které se těstoviny vařily, a zjemníme nasekanou petrželkou. Upravíme na talíře a posypeme nasekaným vejcem a parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept