Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 25929
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
300 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Bucatini
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 968 kcal
Kilojoule 4 051kJ
22% Sacharidy 80 g
73% Tuky 55 g
66% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Bucatini alla carbonara postup přípravy receptu:

1

Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji na kostičky. Oloupeme cibuli a rovněž ji nakrájíme na kostičky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Přelijeme přes síto a necháme okapat. Zatímco se těstoviny vaří, opečeme na pánvi na zahřátém olivovém oleji slaninu a cibuli do sklovita. Smetanu smícháme se žloutky a se 30 g parmazánu, osolíme a opepříme. Horké těstoviny promícháme se slaninou a s cibulí a zalijeme je smetanovou omáčkou. Za stálého míchání krátce prohřejeme. Dbáme na to, aby se omáčka v žádném případě nezačala vařit, protože by se žloutky srazily. Dochutíme černým pepřem. Zbývající parmazán podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept