Recept

Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 25930
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

12 ks Cannelloni
1 kávová lžička Máslo čerstvé
625 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
120 g Špenátový protlak mražený
0,5 kávová lžička Sůl
140 g Šunka dušená
85 g Sýr Gruyére
3 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
120 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 569kJ
4% Sacharidy 14 g
32% Tuky 24 g
12% Sodík 243 mg
48% Bílkoviny 27 g

Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě vaříme cannelloni, dokud nezměknou, scedíme je, propláchneme a necháme uschnout. Zapékací mísu vytřeme 1 lžičkou másla.

2

V mixéru rozmixujeme pokrájenou šunku, rozmražený a okapaný špenát a ricottu. Po chvíli přidáme rozšlehané vejce, ustrouhaný ovčí sýr a umixujeme dohladka. Směs osolíme a opepříme špetkou pepře.

3

Hotovou směsí za pomoci cukrářského sáčku plníme cannelloni, a poté je přendáme do připravené mísy.

4

Připravíme omáčku. Na 2 lžících másla s moukou usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, pomalu do ní metlou všleháme horké mléko a na mírném plameni za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Až omáčka zhoustne, odstavíme ji a do omáčky vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, přidáme sůl, muškátový oříšek a špetku pepře.

5

Hotovou omáčkou přelijeme cannelloni, mísu přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 25 minut. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept