Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25930 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
12 ks | Cannelloni |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
625 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Špenátový protlak mražený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
140 g | Šunka dušená |
85 g | Sýr Gruyére |
3 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
120 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 136,4mg |
Draslík | 160,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený, Šunka dušená, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě vaříme cannelloni, dokud nezměknou, scedíme je, propláchneme a necháme uschnout. Zapékací mísu vytřeme 1 lžičkou másla. |
2 | V mixéru rozmixujeme pokrájenou šunku, rozmražený a okapaný špenát a ricottu. Po chvíli přidáme rozšlehané vejce, ustrouhaný ovčí sýr a umixujeme dohladka. Směs osolíme a opepříme špetkou pepře. |
3 | Hotovou směsí za pomoci cukrářského sáčku plníme cannelloni, a poté je přendáme do připravené mísy. |
4 | Připravíme omáčku. Na 2 lžících másla s moukou usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, pomalu do ní metlou všleháme horké mléko a na mírném plameni za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Až omáčka zhoustne, odstavíme ji a do omáčky vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, přidáme sůl, muškátový oříšek a špetku pepře. |
5 | Hotovou omáčkou přelijeme cannelloni, mísu přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 25 minut. Ihned podáváme. |