Jednoduchý recept

Šalvějové máslo se šunkou a špenátovými noky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25932

Ingredience

80 g Chléb pšeničný (bílý)
100 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
5 g Šalvěj čerstvá
500 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
80 g Šunka parmská
100 g Sýr kozí
80 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 441kJ
10% Sacharidy 37 g
41% Tuky 31 g
63% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Šalvějové máslo se šunkou a špenátovými noky postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme, omyjeme a blanšírujeme v dostatečném množství vařící osolené vody. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme okapat, dobře vymačkáme a nasekáme nahrubo.

2

Kozí sýr smícháme se špenátem a s vejci, okořeníme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přidáme strouhanku, parmazán a mouku a dobře propracujeme. Z těsta vykrajujeme dvěma kávovými lžičkami noky a necháme je v horké vodě těsně pod bodem varu táhnout asi 4 minuty.

3

Zpěníme máslo a osmažíme na něm proužky parmské šunky a otrhané lístky šalvěje. Noky vybereme odpěňovačkou, upravíme na talíře a přelijeme horkým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept