Recept

Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 25933

Ingredience

2 ks Bobkový list
250 g Cibule
250 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
10 g Oregano čerstvé
5 g Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata
100 g Salám Mortadela
100 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
400 g Těstoviny Tortellini sýrové
100 ml Víno portské
250 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 280kJ
19% Sacharidy 69 g
45% Tuky 34 g
62% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini postup přípravy receptu:

1

Uvedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Papriky oloupeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Cibuli rovněž nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme. Zahřejeme olivový olej a papriky, cibuli a česnek trochu opečeme. Přilijeme červené a portské víno, přidáme bobkový list a tekutinu vyvaříme na jednu třetinu. Přidáme rajčata, práškovou papriku a smetanu a necháme jednou přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme zapékací mísu a rozložíme do ní těstoviny. Přelijeme je rajskou omáčkou a poklademe plátky salámu a plátky mozarelly. Osolíme, opepříme a posypeme několika lístky oregana. V horké trou-bě zapékáme 25-30 minut. Před podáváním posypeme zbývajícím čerstvým oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept