Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini
Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25933 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
250 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Oregano čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
100 g | Salám Mortadela |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Tortellini sýrové |
250 ml | Víno červené |
100 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 116,4mg |
Draslík | 700,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Mozzarella, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Těstoviny Tortellini sýrové, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Salám Mortadela, Smetana 12% (konzumní), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka s červeným vínem a Tortellini postup přípravy receptu:
1 | Uvedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Papriky oloupeme a nakrájíme na velmi jemné proužky. Cibuli rovněž nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme. Zahřejeme olivový olej a papriky, cibuli a česnek trochu opečeme. Přilijeme červené a portské víno, přidáme bobkový list a tekutinu vyvaříme na jednu třetinu. Přidáme rajčata, práškovou papriku a smetanu a necháme jednou přejít varem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastíme zapékací mísu a rozložíme do ní těstoviny. Přelijeme je rajskou omáčkou a poklademe plátky salámu a plátky mozarelly. Osolíme, opepříme a posypeme několika lístky oregana. V horké trou-bě zapékáme 25-30 minut. Před podáváním posypeme zbývajícím čerstvým oreganem. |