Recept

Polévka z mořské tresky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 25934

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Brambory
200 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Máslo čerstvé
1 ks Pórek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Treska mražená
125 ml Víno jablečné
300 ml Vývar rybí
2 ks Šalotka
50 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 651kJ
14% Sacharidy 49 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 370 mg
36% Bílkoviny 20 g

Polévka z mořské tresky postup přípravy receptu:

1

Ve velkém silnostěnném hrnci za občasného míchání na másle přibližně pět minut smažíme pokrájený pórek a šalotky. Poté vlijeme cidr, dobře promícháme a zahříváme. Když se směs začne vařit, vmícháme rybí vývar, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a podle chuti osolíme. Vaříme deset minut.

2

V misce s troškou mléka rozšleháme mouku dohladka, přidáme tolik mléka, aby vznikla hustší kaše. Dobře šleháme, abchom zabránili vzniku hrudek. Poté kaši vmícháme do vařící polévky. Po pěti minutách varu do polévky vlijeme zbylé mléko, polovinu smetany a dále vaříme, až jsou brambory měkké.

3

Opraný šťovík drobně posekáme, smícháme se zbylou smetanou a zamícháme do polévky. Na závěr vložíme pokrájené rybí maso a ještě tři minuty vaříme za občasného míchání. Hotovou polévku hned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Cidr je kvašené jablečné víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept