Tamarindová omáčka s rajčaty s Ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tamarindová omáčka s rajčaty s Ravioli
Tamarindová omáčka s rajčaty s Ravioli
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25935 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
40 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
350 g | Rajčata |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
60 g | Šalotka |
15 g | Sůl |
100 g | Sýr Fontina |
100 g | Tamarindová pasta |
750 g | Těstoviny Ravioli -masové |
350 ml | Víno červené |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 195,4mg |
Draslík | 594,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 970,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oříšky piniové, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Sýr Fontina, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Tamarindová pasta, Těstoviny Ravioli -masové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tamarindová omáčka s rajčaty s Ravioli postup přípravy receptu:
1 | Uvedeme do varu dostatečné množství vody a hodně ji osolíme. Podle návodu na obalu uvaříme těstoviny al dente. |
2 | Dvě rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme nadrobno. Šalotky osmažíme na 2 lžících másla. Přidáme rajčata a tamarindovou pastu, zalijeme vínem a 10 minut vaříme zprudka. Omáčku protlačíme jemným sítem. Vmícháme zbývající máslo a zrnka pepře, dochutíme solí a pepřem. |
3 | Ravioli slijeme a smícháme s omáčkou. |
4 | Piniová jádra lehce nasucho opražíme a spolu s jehličkami rozmarýnu nasypeme na hotový pokrm. Čerstvě nastrouhaný sýr fontina podáváme zvlášť. |