Recept

Chřestová omáčka s estragonem s ravioli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25936

Ingredience

75 g Anglická slanina
750 g Chřest bílý
10 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Estragon
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 ml Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
80 g Rajčata Cherry
100 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
750 g Těstoviny Ravioli -masové
2 ks Vaječný žloutek slepičí
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 582kJ
14% Sacharidy 52 g
71% Tuky 54 g
126% Sodík 3 g
78% Bílkoviny 44 g

Chřestová omáčka s estragonem s ravioli postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Uvedeme do varu 1 1 vody se solí, špetkou cukru a lžičkou másla a chřest v ní 8 minut vaříme. Hotový chřest vyjmeme a vývar uchováme. Šalotky a slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na 2 lžících másla. Přilijeme vinný ocet a vývar z chřestu a vše přivedeme k varu. Žloutky pečlivě rozšleháme se 2 lžícemi vody. Zalijeme procezeným vývarem a ochutíme olivovým olejem, estragonem, solí a kayenským pepřem. Z třešňových rajčátek vykrojíme stopku, rozčtvrtíme je a spolu s chřestem vložíme do omáčky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny al dente. Uvařené slijeme a necháme dobře okapat. Omáčku ještě jednou prohřejeme a smícháme ji s těstovinami. Čerstvě strouhaný parmazán podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept