Chřestová omáčka s estragonem s ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová omáčka s estragonem s ravioli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25936 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
75 g | Anglická slanina |
750 g | Chřest bílý |
10 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Estragon |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 ml | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata Cherry |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
750 g | Těstoviny Ravioli -masové |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 430,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chřest bílý, Cukr krupice, Estragon, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Ravioli -masové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová omáčka s estragonem s ravioli postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Uvedeme do varu 1 1 vody se solí, špetkou cukru a lžičkou másla a chřest v ní 8 minut vaříme. Hotový chřest vyjmeme a vývar uchováme. Šalotky a slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na 2 lžících másla. Přilijeme vinný ocet a vývar z chřestu a vše přivedeme k varu. Žloutky pečlivě rozšleháme se 2 lžícemi vody. Zalijeme procezeným vývarem a ochutíme olivovým olejem, estragonem, solí a kayenským pepřem. Z třešňových rajčátek vykrojíme stopku, rozčtvrtíme je a spolu s chřestem vložíme do omáčky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny al dente. Uvařené slijeme a necháme dobře okapat. Omáčku ještě jednou prohřejeme a smícháme ji s těstovinami. Čerstvě strouhaný parmazán podáváme zvlášť. |