Šalvějová ořechová omáčka s Ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalvějová ořechová omáčka s Ravioli
Šalvějová ořechová omáčka s Ravioli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25937 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
100 g | Losos uzený |
75 g | Máslo čerstvé |
9 polévková lžíce | Olej olivový |
25 g | Ořechy vlašské |
40 g | Šalotka |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Ravioli |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 150,8mg |
Draslík | 359,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 407,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Losos uzený, Ořechy vlašské, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Těstoviny Ravioli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šalvějová ořechová omáčka s Ravioli postup přípravy receptu:
1 | Uvedeme do varu dostatečné množství vody a výrazně ji osolíme. Přidáme polovinu snítek šalvěje, těstoviny a uvaříme je al dente. |
2 | Zbývající šalvějové lístky natrháme nahrubo. Zahřejeme polovinu ořechového oleje a osmažíme na něm jemně nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme šalvějové lístky a hrubě nasekané ořechy. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z poloviny plodu nastrouháme k ořechům. Vymačkáme šťávu, smícháme ji se zbývajícím olejem a máslem a přidáme k ořechové směsi. |
3 | Uzeného lososa nakrájíme na úzké proužky. |
4 | Scedíme těstoviny, přelijeme je horkým ochuceným máslem a smícháme s proužky uzené ryby. Čerstvě nastrouhaný parmazán podáváme zvlášť. |