Recept

Polévka z rybího filé se sladkými brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25939
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

450 g Brambory sladké (Batáty)
2 ks Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Chilli paprička
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
4 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Filé rybí
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Vývar zeleninový
150 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 416kJ
13% Sacharidy 46 g
126% Tuky 95 g
65% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Polévka z rybího filé se sladkými brambory postup přípravy receptu:

1

Rybí filé nakrájíme na kostky a promícháme v míse s marinádou, kterou připravíme z citronové šťávy, ustrouhaného muškátového oříšku a chilli papričky, kterou jsme zbavili semen a drobně nakrájeli. Mísu přikryjeme a na 1/2 hodiny uložíme v chladničce.

2

V silnostěnném hrnci na oleji za častého míchání restujeme pokrájenou cibuli a jarní cibulky. Po 4 minutách přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě 2 minuty. Poté přidáme batáty nakrájené na kostky, zeleninový vývar a podle chuti sůl a pepř. Vaříme asi 10 minut a vsypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev, nasekané 2 řapíky celeru, nakrouhané zelí a polévku na mírném plameni vaříme ještě dalších 10 minut.

3

Uvařenou polévku necháme trochu zchladnout, poté ji po částech rozmixujeme dohladka. Umixovanou polévku vlijeme do hrnce, přidáme rybu i s marinádou a 10 minut provaříme. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept