Recept

Jahodový dip s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25941

Ingredience

750 g Chřest zelený
10 g Cukr krupice
300 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Mandlová pasta
1 kávová lžička Máslo čerstvé
60 ml Ocet malinový
4 polévková lžíce Olej mandlový hořký
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 919kJ
6% Sacharidy 23 g
18% Tuky 14 g
24% Sodík 486 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jahodový dip s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest kuchyňsky upravíme. Uvaříme ho v osolené vodě se špetkou cukru a máslem. Potom chřest vyjmeme a rozložíme na talíř. Trochu chřestového vývaru odložíme stranou. Očistíme a opláchneme jahody a necháme je dobře okapat. 125 g jahod nakrájíme nadrobno, promícháme s 1 lžící cukru a rozmixujeme. Zbývající jahody rozčtvrtíme a přidáme k chřestu. Poté smícháme ocet s mandlovou kaší a mandlovým olejem, přidáme trochu chřestového vývaru a umícháme hladký krém. Ochutíme solí a pepřem a přelijeme přes chřest a jahody. Pokapeme rozmixovanými jahodami a posypeme nasekanými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept