Jednoduchý recept

Pikantní sépie

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25942

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
3 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Sépie
1 kávová lžička Sůl mořská
150 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 850kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
48% Sodík 968 mg
39% Bílkoviny 22 g

Pikantní sépie postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat.

2

Sépie nakrájíme na menší kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Poté přimícháme česnek a cibuli a ještě asi 5 minut za občasného míchání opékáme. Sépie osolíme a opepříme.

3

Chilli papričky důkladně rozmělníme, petrželovou nať i lístky bazalky opláchneme, okapeme a najemno nasekáme. Chilli, petržel i bazalku přimícháme k sépiím. Dochutíme mletou paprikou.

4

Sépie zalijeme 150 ml vody a na mírném ohni dusíme v zakrtyté nádobě asi 1 hodinu, dokud se voda neodpaří.

5

Hotový pokrm ihned podáváme.

Poznámka

Místo vody můžeme použít rybí vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept