Malinová omáčka Vinaigrette s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinová omáčka Vinaigrette s řeřichou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25943 |
Ingredience
3 g | Citronová kůra |
10 g | Cukr krupice |
400 g | Krůtí prsa |
12 ks | Maliny |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
5 g | Pepř černý mletý |
3 g | Pomerančová kůra |
120 g | Řeřicha |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 397,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 967,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Krůtí prsa, Maliny, Olej slunečnicový, Pomerančová kůra, Řeřicha, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet malinový, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinová omáčka Vinaigrette s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakapeme lžící slunečnicového oleje, přidáme citronovou a pomerančovou kůru a marinujeme asi 15 minut. |
2 | Řeřichu očistíme a omyjeme a necháme ji dobře okapat. Smícháme ocet, vodu, ořechový a zbývající slunečnicový olej, okořeníme solí, pepřem a špetkou cukru. Do zálivky opatrně vmícháme maliny. |
3 | Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a pomalu na něm osmažíme krůtí nudličky do zlatožluta. |
4 | Na talíř upravíme řeřichu a maso a pokapeme malinovou zálivkou. |