Jednoduchý recept

Sépie v bílém víně

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25946
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
6 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
4 ks Petržel - nať
1 kg Sépie
1 kávová lžička Sůl mořská
120 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 356kJ
2% Sacharidy 8 g
15% Tuky 12 g
71% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Sépie v bílém víně postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat, okapané nakrájíme na kousky.

2

Cibulku krátce osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme sépie a opékáme asi 5 minut.

3

Opečené sépie ochutíme solí a pepřem, přilijeme bílé víno, přisypeme na jemno nasekanou petrželovou nať a dusíme na mírném ohni v zakryté nádobě asi 45 minut.

4

Podáváme horké s plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept