Pomerančový dresink k salátu z chřestu a cukrových lusků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový dresink k salátu z chřestu a cukrových lusků
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25947 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Dýňová semínka |
200 g | Hrachové lusky |
40 g | Kerblík |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
125 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 18,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Dýňová semínka, Hrachové lusky, Kerblík, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový dresink k salátu z chřestu a cukrových lusků postup přípravy receptu:
1 | Chřest pečlivě oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Očistíme a opláchneme cukrové lusky a příčně je rozpůlíme. Chřest uvaříme v osolené vodě s přídavkem cukru a másla tak, aby zůstal křupavý. Slijeme a necháme na sítu okapat. Trochu vývaru si odložíme stranou. Šunku nakrájíme na nudličky. Dýňová semínka opražíme na suché pánvi. Pomeranče omyjeme v horké vodě, osušíme a z jednoho plodu oloupeme škrabkou kůru. Oba pomeranče pak pečlivě zbavíme hořké bílé slupky a rozebereme na dílky. Šťávu zachytíme. Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, sůl, pepř, olej a trochu vývaru z chřestu a vymícháme hladký krém. Chřest, cukrové lusky, šunku, dýňová semínka a dílky pomeranče upravíme na mísu. Posypeme proužky pomerančové kůry a pokapeme dresinkem. Ozdobíme česnekem medvědím nebo kerblíkem. |