Recept

Parmazánový dresink k bramborovému salátu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25948
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kg Brambory
5 g Bujón hovězí
500 g Chřest zelený
60 g Cibule
3 polévková lžíce Ocet vinný
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
5 g Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 630kJ
11% Sacharidy 40 g
27% Tuky 20 g
51% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Parmazánový dresink k bramborovému salátu postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 25 minut. Opláchneme chřest, oloupeme dolní část a odkrojíme dřevnaté konce. Chřest nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm a vaříme je ve 250 ml osolené vody 8 minut. Vodu scedíme a zeleninu necháme okapat. Vývar z chřestu znovu přivedeme k varu. Rozpustíme v něm polévkovou kostku a přelijeme přes jemně nasekanou cibuli, kterou jsme vložili do salátové mísy. Oloupeme uvařené vejce, nakrájíme je na kostičky a přidáme k cibuli. Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a parmazán a cibuli zalijeme. Všechno dobře promícháme. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a ještě teplé je spojíme s marinádou. Přidáme omytou, jemně nasekanou petrželku a chřest a necháme 30 minut proležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept