Parmazánový dresink k bramborovému salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmazánový dresink k bramborovému salátu
Parmazánový dresink k bramborovému salátu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25948 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
5 g | Bujón hovězí |
500 g | Chřest zelený |
60 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 69,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Bujón hovězí, Cibule, Ocet vinný, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmazánový dresink k bramborovému salátu postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 25 minut. Opláchneme chřest, oloupeme dolní část a odkrojíme dřevnaté konce. Chřest nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm a vaříme je ve 250 ml osolené vody 8 minut. Vodu scedíme a zeleninu necháme okapat. Vývar z chřestu znovu přivedeme k varu. Rozpustíme v něm polévkovou kostku a přelijeme přes jemně nasekanou cibuli, kterou jsme vložili do salátové mísy. Oloupeme uvařené vejce, nakrájíme je na kostičky a přidáme k cibuli. Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a parmazán a cibuli zalijeme. Všechno dobře promícháme. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a ještě teplé je spojíme s marinádou. Přidáme omytou, jemně nasekanou petrželku a chřest a necháme 30 minut proležet. |