Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2595 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
1 ks | Máta |
150 ml | Sirup Monin - mandlový |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
450 g | Třešně |
5 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 119,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup Monin - mandlový, Smetana 12% (konzumní), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny namočíme do studené vody a vymačkáme. |
2 | Polovinu mandlového sirupu zahřejeme a vložíme do něj želatinu. Přecedíme přes síto a přilijeme zbytek sirupu. |
3 | Třešně omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a polovinu smícháme s ušlehanou smetanou. Přidáme mátu nasekanou na proužky. Několik celých lístků si odložíme na dozdobení. |
4 | Směs nalijeme do kruhové formy a necháme 12hodin chladit v lednici. |
5 | Poté vložíme formu do trochy vroucí vody a vyklopíme. Doprostřed blanc-mangeru navrstvíme zbytek třešní a ozdobíme mátovými lístky. |