Rybí polévka s mořskými plody a rýžovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s mořskými plody a rýžovým vínem
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25952 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
230 g | Hřebenatka |
230 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 l | Vývar rybí |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 79,4mg |
Draslík | 881,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Hřebenatka, Limetková šťáva, Šalotka, Sůl, Víno rýžové čínské, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s mořskými plody a rýžovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce vlijeme rybí vývar, přidáme víno, šťávu z limetky, ustrouhaný zázvor, pokrájený pórek, šalotky, chilli papričku, kterou jsme zbavili semen. Směs na mírném plameni vaříme pod poklicí asi deset minut. Poté přidáme vyloupané, očištěné a nakrájené krevety a hřebenatky, větší část nasekané petrželové nati a podle chuti opepříme a osolíme. Polévku asi dvě minuty provaříme. |
2 | Polévku hned servírujeme se zbytkem posekané petrželové nati. |