Recept

Ořechový dresink k fazolovému salátu s hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25956

Ingredience

1 ks Bobkový list
5 g Cukr krupice
150 g Fazole bílé
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
4 polévková lžíce Ocet vinný
60 ml Olej olivový
1 hrst Ořechy vlašské
5 g Pepř černý mletý
100 g Roketa
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
20 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 669kJ
8% Sacharidy 29 g
56% Tuky 42 g
28% Sodík 564 mg
67% Bílkoviny 37 g

Ořechový dresink k fazolovému salátu s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vlažné vody. Druhý den je necháme okapat na sítu a pak je krátce opečeme na 1 lžíci oleje. Zalijeme vodou, přidáme tymián, rozmarýn a bobkový list a na mírném plameni vaříme doměkka.

2

Uvařené fazole scedíme, zalijeme je 5 lžícemi oleje a octa a necháme marinovat. Okořeníme solí, cukrem a pepřem a ochutíme nasekanými vlašskými ořechy. Steaky z rošťence osolíme a opepříme a na grilovací pánvi po obou stranách opékáme podle chuti 6-8 minut. Vyjmeme je z pánve, zavineme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Vlažný fazolový salát smícháme s očištěnými omytými a dobře okapanými listy rokety a rozdělíme na talíře. Maso vyjmeme z alobalu, ostrým nožem nakrájíme tenké plátky a rozložíme je na připravené talíře. Pokapeme šťávou z masa. Podle chuti ještě posypeme hrubě drceným pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept