Ořechový dresink k fazolovému salátu s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový dresink k fazolovému salátu s hovězím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25956 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
5 g | Cukr krupice |
150 g | Fazole bílé |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Roketa |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 320,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Fazole bílé, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový dresink k fazolovému salátu s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vlažné vody. Druhý den je necháme okapat na sítu a pak je krátce opečeme na 1 lžíci oleje. Zalijeme vodou, přidáme tymián, rozmarýn a bobkový list a na mírném plameni vaříme doměkka. |
2 | Uvařené fazole scedíme, zalijeme je 5 lžícemi oleje a octa a necháme marinovat. Okořeníme solí, cukrem a pepřem a ochutíme nasekanými vlašskými ořechy. Steaky z rošťence osolíme a opepříme a na grilovací pánvi po obou stranách opékáme podle chuti 6-8 minut. Vyjmeme je z pánve, zavineme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat. Vlažný fazolový salát smícháme s očištěnými omytými a dobře okapanými listy rokety a rozdělíme na talíře. Maso vyjmeme z alobalu, ostrým nožem nakrájíme tenké plátky a rozložíme je na připravené talíře. Pokapeme šťávou z masa. Podle chuti ještě posypeme hrubě drceným pepřem. |