Vídeňský Sachrův dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňský Sachrův dort
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25957 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
poleva | |
---|---|
200 g | Čokoláda hořká |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
Vídeňský Sachrův dort | |
250 g | Čokoláda hořká |
250 g | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 189,3mg |
Draslík | 290,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Tresť vanilková, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňský Sachrův dort postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo zpěníme s cukrem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a vanilkovou tresť. Postupně zašleháme žloutky a nakonec přimícháme mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do čokoládové směsi. |
2 | Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a povrch uhladíme. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 45-60 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout. |
3 | V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Vmícháme vanilkovou tresť a za občasného promíchání necháme polevu částečně vychladnout. |
4 | Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme polovinou nahřáté marmelády, dort spojíme a zbylou marmeládou potřeme na povrchu i na okrajích. |
5 | Korpus položíme na mřížku, pod kterou jsme dali talíř. Dort potřeme polevou po celém povrchu a necháme ztuhnout. |