Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 25959
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Estragon
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
500 g Losos - filety
1 špetka Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sůl mořská
400 g Sýr smetanový tavený 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
2% Sacharidy 8 g
31% Tuky 23 g
115% Sodík 2 g
75% Bílkoviny 42 g

Lososové dortíčky postup přípravy receptu:

1

Filety lososa bez kůže obalíme ve směsi mořské soli, cukru a drobně posekaného kopru. Poté maso vložíme do mělčí mísy, pečlivě přikryjeme fólií a vložíme na dva dny do chladničky. Maso během marinování alespoň jednou obrátíme. Poté maso nakrájíme na kousky a v míse pečlivě obalíme ve směsi z usekaného čerstvého estragonu, hořčice, soli, pepře a šťávy z jednoho citronu.

2

V další míse utřeme smetanový sýr s mletou paprikou a drobně usekanou pažitkou.

3

Připravíme si dezertní talíře, na které budeme lososa servírovat. Do středu talíře dáme kovový či plastový kroužek, do něj vložíme část lososové směsi, abychom vyplnili polovinu výšky kroužku. Povrch jemně stlačíme, na něj přidáme sýrovou směs, povrch uhladíme a kroužek opatrně stáhneme.

4

Lososové dortíčky ozdobíme malou snítkou kopru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept