Recept

Dušený humr s citronovou zálivkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 25966
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kg Humr
5 ks Nové koření celé
4 polévková lžíce Olej olivový
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
750 ml Voda pitná
150 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 860kJ
12% Sacharidy 42 g
15% Tuky 11 g
49% Sodík 989 mg
97% Bílkoviny 55 g

Dušený humr s citronovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Z omytého citronu odkrojíme 2 plátky. Cibuli i plátky citronu vložíme do hrnce s rybím vývarem, přidáme kuličky pepře a nového koření a opláchnutý čerstvý tymián. Vývar naředíme 750 ml vody a přivedeme k varu. Poté přidáme omytého humra a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.

2

Zálivku připravíme tak, že v misce důkladně rozmícháme olivový olej s citronovou šťávou, solí a mletým pepřem.

3

Hotového humra vyjmeme z hrnce. Když vychladne, zbavíme ho krunýře a maso nakrájíme na proužky. Využijeme i maso z klepet, které také nakrájíme na plátky.

4

Petrželovou nať opláchneme, vodu setřepeme a petržel na jemno nasekáme. Maso z humra pokapeme připravenou zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept