Citronový dresink s chlebovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový dresink s chlebovým salátem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25967 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
150 g | Celer řapíkatý |
250 g | Ciabatta |
60 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
80 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 g | Rajčata |
60 g | Sardelové řezy |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 196,8mg |
Draslík | 413,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Ciabatta, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ocet vinný, Rajčata, Sardelové řezy, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový dresink s chlebovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Chléb natrháme na menší kousky. Rajčata nakrájíme na tenké plátky, cibuli na slaboučké kroužky. Sardelky a olivy nasekáme nahrubo. Vejce oloupeme a rozčtvrtíme. Z řapíkatého celeru odstraníme vlákna a stonky nakrájíme šikmo na tenké plátky. Všechny přísady smícháme v míse. Přidáme kapary a petrželku. Rozmixujeme citronovou šťávu, olivový olej, bílý vinný ocet a zelené olivy. Ochutíme solí, cukrem a pepřem. Salát pokapeme dresinkem. Celerové lístky natrháme nadrobno a salát jimi ozdobíme. |