Kuřecí gumbo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí gumbo
Kuřecí gumbo
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 25968 |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
115 g | Klobása Chorizo |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
450 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
225 g | Okra - Ibišek jedlý |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
2 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
450 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 97,3mg |
Draslík | 924,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kmín římský, Okra - Ibišek jedlý, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí gumbo postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme. |
2 | Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu. |
3 | Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat. |
4 | Nakonec přidáme okru a povaříme dalších 20 minut. |
Poznámka
Kuřecí maso můžeme nahradit krevetami, které přidáme do pokrmu spolu s okrou.
Výborné. Ta hodinka vaření se vyplatí. Nezbyl ani kousek. Příště zkouším s krevetami, to asi bude ještě chutnější.