Jednoduchý recept

Telecí řízky se zapečenou čekankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 25971
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Čekanka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Majoránka
40 g Máslo čerstvé
20 ml Noilly Prat
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
70 g Sýr Parmezán
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 446kJ
1% Sacharidy 3 g
25% Tuky 19 g
28% Sodík 570 mg
68% Bílkoviny 38 g

Telecí řízky se zapečenou čekankou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou čekanku podélně rozkrojíme, vyřízneme košťál a jednotlivé listy vložíme do zapékací mísy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem (50 g). Poklademe vločkami z 20 g másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

2

Omyté maso osušíme, nakrájíme na menší řízky, osolíme a opepříme. Řízky opékáme na pánvi na zbylém rozehřátém másle a na oleji z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme v alobalu teplé.

3

Výpek zalijeme lžičkou citronové šťávy a vermutem. Necháme trochu svařit.

4

Čekanku, řízky a omáčku upravíme na talíře a pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvou majoránkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept