Telecí řízky se zapečenou čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se zapečenou čekankou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 25971 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Majoránka |
40 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Noilly Prat |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
600 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 140,9mg |
Draslík | 632,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 164,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citronová šťáva, Majoránka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Noilly Prat, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky se zapečenou čekankou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou čekanku podélně rozkrojíme, vyřízneme košťál a jednotlivé listy vložíme do zapékací mísy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem (50 g). Poklademe vločkami z 20 g másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
2 | Omyté maso osušíme, nakrájíme na menší řízky, osolíme a opepříme. Řízky opékáme na pánvi na zbylém rozehřátém másle a na oleji z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme v alobalu teplé. |
3 | Výpek zalijeme lžičkou citronové šťávy a vermutem. Necháme trochu svařit. |
4 | Čekanku, řízky a omáčku upravíme na talíře a pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvou majoránkou. |