Jednoduchý recept

Smažený čerstvý losos s omáčkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25972
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Kmín římský
800 g Losos obecný
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 678kJ
0% Sacharidy 1 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 97 mg
36% Bílkoviny 20 g

Smažený čerstvý losos s omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme omáčku „mojo“. Umixujeme římský kmín s paprikou, po minutě do spuštěného mixeru po kapkách přidáváme jednu lžíci panenského oleje. Směs stěrkou setřeme ze stěn mixeru a zbylý panenský olej přidáváme tenkým pramínkem. Během mixování omáčka zhoustne stejným způsobem, jako když připravujeme majonézu. Na závěr za chodu mixeru vlijeme ocet a ještě asi jednu minutu mixujeme. Omáčku podle chuti osolíme.

2

Připravíme si čtyři plátky lososa. Z masa odstraníme kůži a kosti. Plátky nakrájíme na dva centimetry široké proužky. Lososa opepříme a osolíme.

3

Maso asi deset minut restujeme ve větší pánvi na olivovém oleji. Během smažení kousky lososa opatrně obracíme.

4

Nahřejeme mísu, vsypeme do ní orestované kostky lososa, musí být horké, pokapeme omáčkou, ozdobíme malou snítkou petrželové nati a hned podáváme. Omáčku podáváme zvlášť v misce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept